Vem blir Årets Närpesbo 2023?

03.10.2023 kl. 22:37
Välkommen att föreslå kandidater till Årets Närpesbo 2023!

För att fira Finland 100 ÅR inledde Svenska Kvinnoförbundet i Närpes rf år 2017 en ny tradition - att utse Årets Närpesbo. I år blir alltså sjunde gången som vi kommer att kora Årets Närpesbo.

Tidigare Årets Närpesbor är Raymond Wesander, Lillemor Enlund, Artüras Pilauskas, Caroline Heikkinen, Jan-Erik Widjeskog och Malin Haka.

Vi emotser nu förslag från allmänheten på personer som fyller följande kriterier: Årets Närpesbo är en person som i sitt vanliga liv mitt ibland oss gör något utöver det vanliga - ställer upp för andra, engagerar sig i samhället, får andra att trivas och må bra – är räidig.

Förslag från tidigare år på en kandidat som inte utnämndes då kan förnyas genom att lämna in en ny nominering av samma kandidat. Endast förslag inlämnade i år beaktas.

Välkommen och maila in ditt/dina förslag till marianne@narpes.fi eller sänd ett textmeddelande till nummer 0500 362 418 före den 31.10.2023.

Av förslaget bör framgå: 1) namn på den som föreslås 2) motivering till att just denhär personen borde föräras utnämningen 3) förslagsställarens namn och kontaktuppgifter

Utgående från de förslag som inkommer väljer föreningens styrelse Årets Närpesbo 2023 i november. Utmärkelsen offentliggörs och mottagaren uppvaktas vid något publikt tillfälle i november eller december.